+31 (0) 113 85 41 56 | Houtkade 7 - 4463AC - Goes info@goes-engineers.com

Meer informatie of vragen?

Goes Engineers is hét adviesbureau voor al uw civieltechnische vraagstukken.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

T: +31 (0) 113 85 41 56

M: info@goes-engineers.com

 

Civiele Werken

Heeft u een complex, klein of omvangrijk civiel project? Goes Engineers is u graag van dienst. Wij vertalen uw civieltechnische vraagstukken naar doordachte en duurzame constructieve oplossingen.

Voor diverse kunstwerken, zoals een brug, duiker, tunnel, keerwand, kelder kunnen wij u constructief adviseren. Of u nu op zoek bent naar adviseurs voor de ontwerpfase van uw project of juist een specialist die meekijkt bij de uitvoering. In alle fasen van het project kunt u vertrouwen op onze specialistische kennis van civiele techniek.

Onze aanpak

De opdrachtgever staat bij ons altijd centraal. We staan dicht bij onze klanten en brengen met onze kennis en ervaring projecten op een pragmatische wijze tot een goed einde. Dat we daarin succesvol zijn, bewijst de hoge klanttevredenheid bij onze klanten.

Kenmerkend voor onze aanpak is de nauwe samenwerking die wij hebben met onze opdrachtgevers. Want door gezamenlijk één doel voor ogen te hebben, behalen we een optimaal resultaat. Zo houden onze opdrachtgevers grip op alle aspecten van het proces.

We gaan vroegtijdig met onze opdrachtgever in gesprek om het vraagstuk goed in kaart te krijgen. We stellen kritische vragen en voelen als geen ander de verschillende belangen aan. Door deze aanpak verbreden we ons blikveld en komen factoren aan het licht waar we tijdens het project wellicht rekening mee moeten houden. We denken altijd drie stappen vooruit om er zeker van te zijn dat de gewenste oplossing ook op de lange termijn houdbaar is.

5 Duikerbruggen te Middelburg

CONTRACT VORM: Aanbesteding (RAW-bestek)

STATUS: Oplevering 2020 / 2021

EXPERTISE: Constructie: definitieve en technische ontwerpfase

Aan de zuidkant van de Erasmuswijk en Reijershove, in de richting van Oost-Souburg, wordt gewerkt aan een nieuwe wijk. In project worden waterpartijen aangebracht voor onder andere het afvoeren van het regenwater. De toegangswegen naar de woningen doorkruisen deze watergangen, waarvoor duikerbruggen in het plan zijn opgenomen.

In samenwerking met Buroinfra en gemeente Middelburg is een ontwerp gemaakt voor de duikerbruggen die esthetisch zijn afgewerkt met schanskorven. In het ontwerp is rekening gehouden met de bodemgesteldheid van het terrein, die relatief slap en zettingsgevoelig is. De betonnen duikerbruggen hebben een lange levensduur en zullen weinig onderhoud vergen.

Loopbrug en Trap met Balkon te Cadzand-bad

CONTRACT VORM: Aanbesteding (RAW-bestek)

STATUS: Oplevering 2018

EXPERTISE: Constructieve uitvoeringsfase

Aan het strand van Cadzand-Bad is in opdracht van gemeente Sluis een houten balkon gerealiseerd die de wandelaars een mooi uitzicht biedt over de zee met een comfortabele trap tot het strand.

De constructie van het balkon kraagt uit over de duintop en lijkt als het ware te zweven. Het balkon is duurzaam opgebouwd uit FSC-hout. De staalconstructie voor het mogelijk maken van de overspanning van de loopbrug en de trap is hoogwaardig afgewerkt met onzichtbare bevestigde dekplanken en stijlvolle leuning. De constructie is gefundeerd op houten palen en wordt in de talud van de duin mede stabiel gehouden door schuine trekankers in het zand. Het toepassen van FSC-hout en staal geeft de constructie een duurzaam karakter met een uitstraling die past in de omgeving.

Loopbruggen en Steigers te Wolphaartsdijk

CONTRACT VORM: Design and build

STATUS: Oplevering 2020/2021

EXPERTISE: Constructieve technische ontwerp en uitvoeringsfase

Aan het Veerse meer bij de jachthaven van Wolphaartsdijk wordt een vakantiepark gerealiseerd met waterpartijen voor de recreatie.

Aan de woningen en voor lokale binnenhaven zijn loopsteigers voorzien, die toegang bieden tot het water om met een bootje of kano aan te liggen of te genieten van het uitzicht over het water.

De oevers worden in een centrale as door fiets- voetbruggen met elkaar verbonden voor een goede toegang van de woningen naar de openbare voorzieningen op het park.

In samenwerking met ZECCiviel en Dura Vermeer zijn voor de steigers en fiets- voetbruggen constructieve ontwerpen gemaakt. Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van duurzaam FSC-hout, waarbij het uiterlijk van de houten constructie is geïnspireerd op het historisch vissersdorp.

6 Houten Bruggen te Kamperland

CONTRACT VORM: Design and build

STATUS: Oplevering 2019

EXPERTISE: Constructieve technische ontwerp

Aan de kust bij Kamperland is een vakantiepark “Water Village” gerealiseerd met een duurzame opzet. In het park zijn rondom de bungalows waterpartijen aangebracht. Voor de ontsluitingsroute door het park zijn vanwege de waterpartijen houten bruggen voorzien. De bruggen met de landhoofden zijn volledig uitgevoerd in FSC hout, dat in lijn is met het duurzame karakter van het park.

In samenwerking met ZECCiviel en aannemingsbedrijf Reimerswaal BV is voor de bruggen een constructief technisch ontwerp gemaakt met duurzaam hout. De overspanning van de bruggen is verkleind door de landhoofden in het talud van de watergang te plaatsen. De landhoofden zijn opgebouwd uit houten damwanden, die in de grond zijn verankerd.

De bruggen gaan op in het landschap van het park en passen bij het uiterlijk van de bungalows.

Overkluizing Elandsgracht te Amsterdam

CONTRACT VORM: Aanbesteding (RAW-bestek)

STATUS: Oplevering 2019

EXPERTISE: Constructie: definitieve en technische ontwerpfase

Voor het busstation in de Marnixstraat is de uitrit verplaatst naar de Elandsgracht waar dan tussen vier platanen door gereden gaat worden. Voorafgaand hieraan is onderzocht wat de gevolgen hiervan zijn voor deze bomen. De vier bomen maken deel uit van een dubbele rij platanen parallel aan de Elandsgracht, die gezond zijn en nog jaren kunnen worden behouden.

Om de boomwortels te sparen voor de wieldrukken van de passerende bussen is in opdracht van gemeente Amsterdam een overkluizing gerealiseerd. De overkluizing bestaat uit een onderheide betonnen plaat met een balkenrooster. De vorm van de overkluizing en de positie van de palen is nauwkeurig in kaart gebracht ten opzichte van de aanwezige boomwortels.

De overkluizing is passend gemaakt naar de natuurlijke omgeving, waarbij het stadsbeeld met de bomen gehandhaafd is kunnen blijven.